header01_s1 header02 header03 header04

De Stichting Vrienden Adrz heeft zich ingezet om extra gelden te werven voor het nieuwe Moeder & Kind centrum. Met het extra geld is de afdeling kindvriendelijk gemaakt. De speelkamer is voorzien van prachtig spel- en speelmateriaal. Ook voor de oudere kinderen is een speciale ruimte ingericht.

 

Het nieuwe Moeder & Kind centrum heeft moderne verloskamers, een kraamafdeling met geboorte- en couveusesuites en een volwaardige kinderafdeling.

Het Moeder & Kind centrum levert de beste zorg voor moeder en kind. De afdeling is ruimtelijk, licht en modern en ingericht met een passend comfort voor moeder, kind en familie.

 

Heel hartelijk dank aan alle sponsors: Stichting DaDa, Wijkcentrum Goes, familie Mes, familie Humme, Croonwolter&Dros, Cordeel Nederland BV, Kiwanis Goes -de Bevelanden, Nutricia Nederland BV, Rotaryclub Goes, basisschool Zuidwesthoek Goes.

 

Voor de zomervakantie hebben de kinderen van de openbare basisschool De Zuidwesthoek in Goes een voorjaarsmarkt gehouden. De opbrengst van de voorjaarsmarkt was o.a. bestemd voor de speelkamer van het nieuwe Moeder & Kind centrum. Met de geweldige opbrengst van 500 euro willen de kinderen iets doen voor leeftijdsgenootjes die om welke reden naar het ziekenhuis moeten.

Carla van Tilburg van de Stichting Vrienden Adrz werd door de kinderen van groep 3 hartelijk ontvangen en nam de cheque in ontvangst die werd uitgereikt door Sandra Dekker, directeur van de school.

De Stichting Vrienden Adrz ontvangt een cheque van 10.000 euro van Stichting DaDa voor het nieuwe Moeder & Kind centrum Adrz Goes.

Vrijdag 15 juni jl. nam Carla van Tilburg de cheque in ontvangst

Roxanne zamelde geld in voor  speelgoed voor het nieuwe Moeder & Kindcentrum.

 

De afgelopen maanden heeft Roxanne uit Goes zich ingezet om geld in te zamelen voor nieuw speelgoed op de kinderafdeling. Haar pasgeboren tweeling lag begin januari in het ziekenhuis. Daar kreeg ze het idee om geld in te zamelen voor nieuw speelgoed. Het begon met een kleine oproep via Facebook, maar uiteindelijk haalde Roxanne € 1.250,- op. Naast particulieren giften ontving ze ook geld en speelgoed van bedrijven. Roxanne ovberhandigde een cheque en het speelgoed aan de Stichting Vrienden ADRZ.

Kaarttoernooi Wijkcentrum Jan Lighthart brengt 1500 euro op voor aankleding kinderkamers Moeder & Kindcentrum.

 

De Stichting Vrienden ADRZ mocht zaterdag 24 maart een cheque in ontvangst nemen van 1500 euro bestemd voor aankleding kinderkamers

van het nieuwe Moeder- Kindcentrum ADRZ Goes. De deelnemers, vrijwilligers en sponsoren van het jaarlijkse kaarttoernooi in Wijkcentrum Jan Ligthhart zorgden door hun gezamenlijke inzet voor dit prachrige bedrag.

 De vernieuwde afdeling hartcatheterisatie is al weer even in gebruik.  Jaarlijks komen er ongeveer 150 patienten voor een pacemakerprocedure en ongeveer 700 patienten die een hartcatheterisatie moeten ondergaan. Een verzoek van de medewerkers was om de ruimte waar de patienten voor en na de behandeling verblijven te voorzien van een fotowand. De Stichting Vriienden ADRZ heeft hiervoor een bedrag ter beschikking gesteld.

 

 

 

 

 

 

 

 

De Stichting Vrienden ADRZ heeft een aanvraag ingediend bij Roparun voor vergoeding van 'palliatieve boxen' voor de verpleegafdeling Oncologie.

Op de verpleegafdeling Oncologie geven de verpleegjkundigen aan ernstig zieke patienten, patienten in hun laatste levensfase, een palliatieve box mee. De box bevat praktische zaken voor de pallaiatieve zorg, zoals: medicom shampoo-cap, medicom verzorgend wassen, Dentaid monspray, mondgel etc.  De patient stelt dit zeer op prijs.

De polikliniek Kindergeneeskunde Zierikzee krijgt nieuw speelgoed van de Stichting Vrienden ADRZ.

Wanneer een kind naar de kinderarts wordt doorverwezen komen de ouders met het kind op de polikliniek De kinderartsen houden spreekuren op de locatie Goes, Vlissingen en Zierikzee van het ADRZ. Als kinderen moeten worden opgenomen is er in Goes een aparte kinderafdeling.

De betrokken medewerkers van de afdeling Kindergeneeskunde hebben samen met de Stichting Vrienden ADRZ nieuw speelgoed aangeschaft voor de kinderpoli Zierikzee.

 

 

 

Op 14 juni jl. nam Carla van Tilburg van de Stichting Vrienden ADRZ een cheque van 5.000 euro in ontvangst voor de afdeling Kindergeneeskunde.

Dit prachtige bedrag werd gerealiseerd door de Haringparty Goes 2017.

Het geld wordt goed besteed en ingezet voor extra aankleding van de kinderkamers in het ‘vernieuwde’ Moeder-Kindcentrum.

 

 

 

 

Huiskamer Geriatrie opgeknapt

De huiskamer voor kwetsbare ouderen op de verpleegafdeling Geriatrie is opgeknapt en verbeterd. De kamer heeft een huiselijke sfeer gekregen. Voor een goed herstel is het belangrijk dat de kwetsbare ouderen zo min mogelijk op bed liggen. In de huiskamer worden activiteiten aangeboden en is er tijd om een praatje te maken. Ook wordt er gezamenlijk gegeten.

 

Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden ADRZ is de huiskamer opgeknapt. De patiënt en de familie maken dankbaar gebruik van de huiskamer.

 

 

Donatie Delta Zeeland Fonds voor vrijwilligers

Donatie van 5.000 euro  van DELTA Zeeland Fonds voor het ondersteunen van de vrijwilligers in het ADRZ en Zorgsaam.

 

De Stichting Vrienden ADRZ heeft samen met Zorgzaam een aanvraag ingediend voor het project:  ‘ vrijwilligers maken het verschil voor de patiënt’.

 

Het ADRZ maakt gebruik van vrijwilligers ter ondersteuning van de patiënten. Zo helpen de vrijwilligers de patiënten bij het vinden van de juiste poli of verpleegafdeling.

Op de Spoedeisende Hulp stellen de vrijwilligers de patiënten op hun gemak en vangen de familie op. 

De positie en de rol van de vrijwilliger wordt steeds duidelijker en belangrijker.

Vrijwilligers/gastvrouwen-mannen leveren door hun aanwezigheid en gerichte aandacht een belangrijke bijdrage aan het welbevinden van de patiënt in het ziekenhuis.

 

De bijdrage wordt gebruikt voor werving,  training en het begeleiden van de vrijwilligers.

Knuffels voor de Spoedeisende Hulp

Stichting DaDa heeft wederom 250 knuffels ter beschikking gesteld voor kinderen die plotseling op de Spoedeisende Hulp in het ADRZ terecht komen.

De knuffel biedt de kinderen afleiding en troost op moeilijke momenten.

 

 

Delta zet kinderen in Zeeuwse ziekenhuizen in het zonnetje

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis en ziekenhuis ZorgSaam ontvangen een bijdrage van DELTA om ‘troostknuffels’ aan te schaffen. Dit initiatief is onderdeel van de nieuwe aanpak van DELTA  ‘in het zonnetje’. Iedere maand zet DELTA Zeeuwen in het zonnetje die een steuntje in de rug kunnen gebruiken.

 

Beide Zeeuwse ziekenhuizen geven kinderen die plotseling in het ziekenhuis komen of er moeten blijven een troostknuffel. ZorgSaam de knuffel zeehond Sam en het ADRZ de knuffel Michieltje. De knuffel biedt troost en afleiding bij een vaak emotionele gebeurtenis. Door 1500 knuffels te schenken kunnen beide ziekenhuizen weer even vooruit en hoopt DELTA bij te dragen aan een lach op het gezicht van kinderen in Zeeuwse ziekenhuizen.

 

Door inzet van de Stichting Vrienden ADRZ is deze bijdrage tot stand gekomen.

 

 

Delta overhandigt troostknuffels Sam en Michieltje.

 

Facelift voor poli Chirurgie Goes

Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden ADRZ onderging de Polikliniek Chirurgie in het ADRZ Goes een facelift. Daarna werd de polikliniek Chirurgie feestelijk heropend (december 2015). De poli heeft een ware facelift ondergaan. De wachtkamer, de behandelkamers en de spreekkamers zijn opgefrist en voorzien van prettige, rustgevende kleuren.

 

Het specialisme Chirurgie houdt zich bezig met het behandelen van patiënten met heelkundige aandoeningen aan verschillende organen en orgaansystemen. Binnen de  aandachtsgebieden traumachirurgie, mammachirurgie, vaatchirurgie, gastro-enterologische chirurgie en hoofd-halschirurgie worden jaarlijks bijna 11.000 patiënten gezien. Op de locatie Goes vindt met name de complexe en acute zorg plaats.

 

Mw Brandenburg (RvB) en chirurgen De Vos en Rinsema

 

Nieuwe hoofdhuidkoeling voor oncologiepatienten ADRZ Zierikzee

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft 17.000 euro gekregen van Stichting Roparun voor de aanschaf van een hoofdhuidkoeler voor de dagbehandeling Oncologie locatie Zierikzee.

Patiënten kunnen deze koeler voor, tijdens en na een chemokuur gebruiken om de kans op haaruitval te verminderen of zelfs te voorkomen. Haarverlies kan een ingrijpende, emotionele bijwerking van chemotherapie zijn. Door het toepassen van hoofdhuidkoeling kan haaruitval voorkomen of verminderd worden.

De dagbehandeling ADRZ Goes kreeg eerder dit jaar van Stichting Roparun een bijdrage om een nieuwe hoofdhuidkoeler aan te schaffen.

 

Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden ADRZ is dit mogelijk gemaakt.

Buidelen, huid-op-huidcontact op de Kraamafdeling

Buidelen/kangoeroeën, huid-op-huidcontact op de Kraamafdeling.

 

Uit wetenschappelijk onderzoek is gebleken dat direct huid-op-huidcontact tussen ouders en

hun te vroeg en/of ziek geboren baby veel positieve effecten heeft. Een goede binding tussen de ouders en hun baby is belangrijk. Dit vormt de basis voor een gezonde emotionele, sociale en motorische ontwikkeling.

Huid-op-huidcontact, bijvoorbeeld in de vorm van ‘buidelen’. Bij buidelen, ook wel kangoeroeën genoemd, wordt de baby op de blote borst gelegd, bij de vader of de moeder. Buidelen is ontspannend voor de baby, maar ook voor de ouder. Een intensief huid-op-huidcontact bevordert het hechtingsproces.

 

 

Dankzij de inzet van de Stichting Vrienden ADRZ en een gift van St. DaDa heeft het ADRZ twee buidelstoelen kunnen aanschaffen voor de Kraamafdeling.

 

Afdeling Oncologie in ADRZ Goes geheel gerenoveerd

Het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis heeft grote ambities om in een groot zorgnetwerk in Zuidwest-Nederland een belangrijkrol te vervullen als ziekenhuis met een oncologisch profiel.

De afdeling Oncologie van het ADRZ in Goes is daarom geheel gerenoveerd. Er is een compleet nieuwe klinische afdeling gebouwd. De verpleegkamers, de dagbehandeling en de familiekamer zijn opgeknapt om het voor de patiënten en hun naasten zo aangenaam mogelijk te maken.

 

Mede dankzij de inzet van de Stichting Vrienden ADRZ en giften van Roparun en het Monuta Charity Fund zijn alle kamers voorzien van extra comfort.

 

 

Op 25 juni 2015 is de nieuwe afdeling officieel geopend en in gebruik genomen.

 

Troostknuffels voor de Spoedeisende Hulp

De Stichting Vrienden ADRZ heeft een goede relatie opgebouwd met Stichting DaDa, een Stichting die zich inzet voor zieke kinderen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Dankzij deze zijn samenwerking zijn er mooie projecten tot stand gekomen zoals buidelstoelen op de afdeling Neonatologie, het opknappen van de Kinderpoli en de ‘troostknuffel’ die kinderen krijgen die op de Spoedeisende Hulp komen. Fijn om de kinderen troost en afleiding te bieden op de moeilijk momenten. Deze week werden er weer 250 knuffels gebracht.

 

Wim Goudswaard en Lizette Bustraan en Sjors van Lieshout van de SEH namen de knuffels in ontvangst:

 

Wensboom voor ADRZ

Een lang gekoesterde wens… een wensboom in het ADRZ!

 

Patiënten, bezoekers en medewerkers kunnen in de boom een wens achterlaten voor hun naasten. Wij hopen dat de wensen tot steun zijn voor mensen die ziek zijn of door een moeilijke periode heen moeten gaan. Een wens is een verlangen naar iets wat kan uitkomen of in vervulling gaat.

 

De wensboom is op zichzelf al een lang gekoesterde wens van ADRZ-medewerkers Op termijn komt ook in de hal van de Goese locatie een wensboom te staan.

 

De wensboom is mede mogelijk gemaakt dankzij Stichting Palazzoli en Stichting  Monuta Charity Fund. Kunstenaar Stefan Thelen tekende voor het ontwerp.

 

Kunstenaar Stefan Thelen hangt eerste wens in de boom.

 

Metamorfose voor familiekamer Intensive Care ADRZ

Personeel van de Intensive Care van het ADRZ in Goes heeft de familiekamer van deze afdeling een ware metamorfose laten ondergaan. De nieuwe familiekamer is vrijdag 13 februari feestelijk in gebruik genomen. Op de afdeling Intensive Care van het ADRZ worden ernstig zieke mensen verpleegd. De artsen en verpleegkundigen van de Intensive Care geven de patiënten een zo goed mogelijke zorg en zijn ook zeer betrokken bij de familie. Het team vindt het belangrijk om de familie in een stressvolle situatie goed te kunnen opvangen. De familiekamer voldeed niet meer aan de eisen van deze tijd.

 

Verpleegkundigen van de afdeling zijn daarom in samenwerking met Stichting Vrienden ADRZ aan de slag gegaan. Het resultaat is een sfeervolle en rustgevende kamer, voorzien van warme kleuren en prettig ingericht. Het is een bijzonder fijne ruimte geworden waar familie zich kan terugtrekken. Ook is er de mogelijkheid voor de familie om er te overnachten. De kamer wordt daarnaast gebruikt voor familiegesprekken met de arts.

Mede dankzij de inzet van Stichting Vrienden ADRZ is dit mogelijk gemaakt. De Stichting realiseert tal van projecten in het ADRZ die niet uit het normale zorgbudget bekostigd kunnen worden en die de patiënt en de familie ten goede komen.

 

   

 

De Intensive Care in de Goese locatie beschikt over twaalf IC-bedden en acht beademingsplaatsen. Er werken negen intensivisten en zeventig gespecialiseerde IC-verpleegkundigen. De IC van het ADRZ is van bijzonder hoog niveau en beschikt als enige in de regio over de level 2 status. Dat betekent dat er ongevalsslachtoffers en ernstig zieke mensen voor langere tijd kunnen worden behandeld.

 

Award van Stichting DaDa voor de kinderpoli ADRZ Goes

De vernieuwde kinderpoli van het ADRZ in Goes is beloond met een award van Stichting DaDa. De kinderpoli is uit zeventig projecten gekozen. Stichting DaDa zet zich in om de omgeving van het zieke kind te verbeteren.

 

De award, een robuust beeld, krijgt een plek op de kinderpoli. In september is de kinderpoli van het ADRZ feestelijk geopend. De wachtkamer en de behandelkamers hebben vrolijke kleuren en nieuw meubilair gekregen en de kamers zijn voorzien van nieuw spelmateriaal.

Op de wanden van alle ruimtes zijn vrolijke afbeeldingen aangebracht. Voor de oudere kinderen en de ouders is er een grote leestafel gekomen met daarop twee iPads.

 

Jaarlijkse bezoeken ruim 6.500 kinderen de kinderpoli in Goes. Een groot aantal van hen heeft afspraken met verschillende specialisten, zodat zij wat langer in de wachtkamer moeten verblijven.

Meestal zijn zij dan ook wat gespannen voor de gesprekken en de onderzoeken die nog moeten volgen. Juist voor deze kinderen is het van groot belang dat zij zich kunnen vermaken in een kleurrijke poli die is voorzien van mooi en goed spelmateriaal.

 

Carla van Tilburg neemt de Award in ontvangst.

 

De Stichting Vrienden ADRZ en het ADRZ is ongelooflijk blij met deze award.

 

Kinderpoli ADRZ Goes opgeknapt

Dinsdag 23 september 2014 werd de kinderpoli van het ADRZ in Goes feestelijk heropend. De officiële openingshandeling werd verricht door jonge dansers van Kunsteducatie Walcheren.

 

De wachtkamer en behandelkamer hebben vrolijke kleuren en nieuw meubilair gekregen en de kamers zijn voorzien van nieuw spelmateriaal. Op de wanden van alle ruimtes zijn vrolijke afbeeldingen aangebracht. Voor de oudere kinderen en de ouders is er een leestafel met twee iPads.

 

 

Jaarlijks bezoeken ruim 6500 kinderen de kinderpoli in Goes. Een groot aantal van hen heeft afspraken met ver­schillende specialisten, zodat zij wat langer in de wacht­ruimte moeten verblijven. Het team van de Kinderpoli bestaat uit twaalf kinderart­sen, een orthopedagoog, medische secretaresses, kinder­verpleegkundigen, een longverpleegkundige, een diabetes­verpleegkundige en psychologisch medewerkers. De in­grijpende opknapbeurt is mogelijk gemaakt door de Stich­ting Vrienden ADRZ. Stichting DaDa stelde een aanzien­lijk bedrag ter beschikking.

 

 

Elke twee maanden lego voor het ADRZ

Werkleerbedrijf Goes, onderdeel van Emergis, voorziet een groot aantal poliklinieken en afdelingen van het ADRZ Vlissingen, Goes en Zierikzee van 'nieuwe' legodozen. Deze zijn bestemd voor de wachtkamers zodat jonge patienten tijdens het wachten een leuke afleiding hebben. Medewerkers van het Werkleerbedrijf wisselen elke twee maanden de gebruikte lego om voor schone. De gebruikte legoblokjes worden vervolgens weer gewassen en gesorteerd zodat ze opnieuwe gebruikt kunnen worden.   Het legoproject is tot stand gekomen in samenwerking met de Stichting Vrienden ADRZ. Nu al een groot succes, want meer dan 25 poliklinieken/afdelingen zijn inmiddels voorzien van een legodoos.

 

Op de foto twee medewerkers van Werkleerbedrijf Goes overhandigen een legodoos aan de teamleider van de afdeling Kindergeneeskunde ADRZ.

Troostdoosjes op Kraamafdeling

Op de Kraamafdeling in Goes zetten verpleegkundigen zich in om ouders die geconfronteerd worden met het overlijden van hun (pasgeboren) kindje troost te bieden. Dit doen zij door een 'troostdoosje' samen te stellen. Het gebaar om het 'troostdoosje' te maken laat zien hoe betrokken onze verpleegkundigen op de Kraamafdeling zijn. De doosjes worden gemaakt door leerlingen van Praktijkschool Het Bolwerk. In het troostdoosje gaan herinneringen die de verpleegkundigen kunnen maken voor de ouders:  een hand- of voetafdrukje van het kindje,  een haarlokje, foto's, identificatiebandje met naam baby, een geboortedagboekje, een troostdekentje en een hartje van zeep.   

 

 

De Stichting Vrienden ADRZ ondersteunt dit initiatief. 

 

Sfeervolle kinderkamers stellen kinderen gerust

De Stichting Vrienden ADRZ heeft vijf kinderkamers in het ADRZ een grote opknapbeurt gegeven. Dankzij een gift van Stichting DaDa is dit mogelijk gemaakt. De kamers zijn inmiddels in gebruik genomen. De kamers zijn voorzien van prettige, rustige kleuren en er zijn sfeervolle muurschilderingen aangebracht. Alle kinderkamers zijn voorzien van nieuwe fleurige dekbedden.

 

 

De opknapbeurt is bedoeld om kinderen bij hun ziekenhuisopname zoveel mogelijk gerust te stellen. Een opname in het ziekenhuis is voor een kind een ingrijpende gebeurtenis. Het kind komt in een vreemde omgeving en er is angst voor het  ‘onbekende’. De kinderafdeling van het ADRZ doet er alles aan om het verblijf voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken. 

De allerkleinsten in ons ziekenhuis verdienen extra aandacht!

Dankzij een gift van Stichting DaDa zijn de vijf couveuses in het Admiraal De Ruyter Ziekenhuis Goes voorzien van een Babybeeld-camerasysteem.

Babybeeld is bedoeld voor ouders, familieleden en vrienden van het pasgeboren kindje op de afdeling Neonatologie.

 

 

Wanneer een kindje een langere periode in de couveuse moet blijven, is het contact met de ouders van groot belang. Van levensbelang. Een beeldverbinding zorgt ervoor dat ouders, familieleden en vrienden 'even' in het wiegje kunnen kijken. Ouders kunnen trots hun baby laten zien aan mensen die niet op bezoek kunnen of mogen komen, of ze kunnen gewoon even genieten van hun kindje.